пʼятниця, 02 березня 2012 11:19

Країни Євросоюзу підписали "Договір про стабільність" в економіці

Країни Євросоюзу підписали "Договір про стабільність" в економіці

Керівники країн ЄС, які беруть участь у саміті Європейського союзу в Брюсселі, підписали в п'ятницю "Договір про стабільність, координацію і управління в економічному та валютному союзі".

Підписи під так званим бюджетним пактом поставили глави держав і урядів 25 країн. Британія і Чехія відмовилися брати участь в цьому договорі.

"Підписання договору не тільки державами-членами єврозони, а 25 з нинішніх 27 держав-членів ЄС - це дуже важлива політична заява про те, що євро - валюта всього союзу. Не валюта декількох країн, а валюта Європейського союзу", - заявив на церемонії голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц 1 березня критикував договір за його однобічність.

"Не можна задовольнятися одним скороченням бюджету. Потрібно також ставити цілі та пропонувати стратегію інвестицій, тому що в іншому разі ми не створимо ні економічного зростання, ні зайнятості", - заявив глава Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні трохи подорожчав долар, курс євро піднявся на 3 копійки

Водночас, голова Євроради Херман ван Ромпей і голова Європейської комісії Баррозу стверджували на своїй прес-конференції після першого дня саміту в четвер, що обговорення економічного розділу зустрічі була перейнята ідеєю комбінування бюджетної дисципліни та стимулювання економічного зростання та зайнятості. І у вступній промові до підписання ван Ромпей також заявив про "поєднанні відповідальності з солідарністю".

Договір повинен пройти ратифікацію в національних парламентах і в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «Країни Євросоюзу підписали "Договір про стабільність" в економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути