Ексклюзиви
понеділок, 05 липня 2021 17:20

Країна, яка пережила Голодомор, годуватиме світ - Кулеба

Світ увійшов в нову технологічну революцію. Це вікно можливостей для економічного стрибка України. Країна, яка пережила Голодомор, годуватиме світ.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі "Україна 30: Міжнародна політика".

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати міністра.

"На тлі зростання світової потреби в харчових продуктах світ розпочинає незворотний рух до точного землеробства, щоб знизити вплив на навколишнє середовище та підвищити ефективність. Загальний обсяг ринку точного землеробства сягає 240 млрд доларів США і зростає на 10-25 відсотків щороку. 44,2 відсотка експорту України становить аграрний сектор. Вона буде частиною до цього переходу".

Автор: Олена Луценко
  44,2% експорту України складає аграрний сектор
44,2% експорту України складає аграрний сектор

Україна — це ІТ руки світу.

"За 2020 рік українські стартапи залучили більш як мільярд доларів інвестицій. Діджиталізація в Україні є однією з найшвидших у світі. Експорт комп'ютерних послуг за шість місяців цього року виріс на третину до 1,64 млрд доларів. IT-індустрія входить у першу трійку за обсягом експорту послуг, що забезпечує стабільне надходження валюти в країну. Українські ІТ-компанії укріплюють свої позиції в напрямах великих даних, штучної реальності, машинного навчання та штучного інтелекту".

Відновлювана енергетика.

"ЄС взяв курс на повну декарбонізацію економіки шляхом використання зеленого водню. Сама доля велить Україні стати основним постачальником енергоносіїв до ЄС. Ми можемо виробляти до 500 мільярдів кубометрів водню. ЄС визнав Україну в ініціативі постачання зеленого водню "два по 40 Гігаватів".

Ми можемо поєднати металургію із відновлюваною енергетикою. Наприклад, Німеччина виробляє автомобілі. А корпуси для них можуть вироблятися в Україні з зеленої сталі, яка вилита з використанням відновлюваних джерел енергії. Надзвичайно перспективним є виробництво та експорт біогазу.

Вітрова енергетика. Вітер на українському чорноморському узбережжі у Бессарабії є одним з найпотужніших та найстабільніших в Європі.

Можливості відновлюваної енергетики України становлять 70 мільйонів тонн нафтового еквівалента. Цей обсяг здатний забезпечити до 70 відсотків внутрішнього споживання".

Логістичне розташування України

"Надає можливість створення нових морських та наземних торговельних шляхів. Кількість угод про вільну торгівлю та глибока торговельна інтеграція з ЄС створює нові ланцюги доданої вартості. Україна є невід'ємною частиною трансєвропейських транспортних коридорів (TEN-T) та стане потужним торговельним кластером Придунав'я та чорноморського басейну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна є державою Центральної Європи. Немає жодного "єдиного народу" росіян, білорусів і українців - Кулеба

Ми працюємо над збільшенням кількості точок транскордонного співробітництва, покращення інфраструктури та застосування єдиного митного вікна. Це суттєво скоротить час проходження транспорту. Внаслідок розвитку "зеленої" мобільності наші наземні транспортні коридори стануть економічно вигідними для транзиту товарів з Азії до ЄС та у зворотному напрямі, оскільки суттєво знижуватимуть вуглецевий слід".

52,7% українців не схвалюють діяльність президента Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 22 по 29 червня.

Схвалюють діяльність Зеленського 34,1%, важко сказати - 13,2%.

Зараз ви читаєте новину «Країна, яка пережила Голодомор, годуватиме світ - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути