четвер, 27 лютого 2020 18:45

Концентрація "Метінвестом" шахтоуправління "Покровське" зменшить дефіцит вугілля - депутат

Концентрація "Метінвестом" шахтоуправління "Покровське" зменшить дефіцит вугілля - депутат


Дозвіл Антимонопольного комітету щодо купівлі "Метінвестом" контрольного пакету акцій шахтоуправління "Покровське" дасть змогу видобувати більше дефіцитного в Україні коксівного вугілля. Про це заявила народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Вікторія Гриб.

Депутат нагадала, що в Україні протягом багатьох років є дефіцит коксівного вугілля, яке необхідне металургійній промисловості. Найбільше з підприємств, що видобуває це вугілля, – ШУ "Покровське", 24,9% акцій якого 2018 року викупив "Метінвест". Нині компанія готова збільшити інвестиції в підприємство, щоб наростити видобуток коксівного вугілля, для чого має намір купити 75% акцій підприємства, проте для цього потрібне рішення Антимонопольного комітету, повідомляють "Українські новини".

"Шахтоуправління "Покровське" – вони є щасливі, тому що там коксівне вугілля. Саме коксівного вугілля зараз не вистачає в Україні. Ми його вимушені зараз завозити з-за кордону. Але, якщо є те вугілля, запаси вугілля, чому б не інвестувати і не добувати більше того вугілля? І саме компанія "Метінвест" зараз хоче це зробити, але, на превеликий жаль, поки що є ще питання з Антимонопольним комітетом", - сказала Гриб.

Вона також висловила сподівання, що АМКУ ухвалить позитивне рішення з цього питання, наголосивши, що на сьогодні тих, хто бажає інвестувати у вугільну галузь, небагато і для таких інвесторів потрібно створювати максимально сприятливі умови.

"Я сподіваюся, що вони будуть вирішені, особливо після того, коли сьогодні (25 лютого на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України. – Ред.) президент показав свою підтримку вуглевидобувній галузі. І особливо, якщо хтось хоче вкладати в цю галузь, то тут треба просто, знаєте, носити на руках тих інвесторів, які готові це робити. Тому що не так багато вже інвесторів будуть вкладати у вугільну галузь", - сказала Гриб.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що "Метінвест" готовий інвестувати 4 млрд грн у розвиток ШУ "Покровське" після придбання контрольного пакету акцій компанії. Та зазначали, що, після того як "Метінвест" 2018 року увійшов до складу акціонерів ШУ "Покровське", викупивши 24,9% його акцій, підприємство зі збиткового стало прибутковим - 2019 рік воно закінчило з чистим прибутком в 925 млн грн, тоді як 2018 року був чистий збиток 988 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Концентрація "Метінвестом" шахтоуправління "Покровське" зменшить дефіцит вугілля - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути