вівторок, 01 вересня 2020 12:27

Кому можуть скасувати обов'язковий вихід на пенсію після 60 років

Кому можуть скасувати обов'язковий вихід на пенсію після 60 років
Ідея вже обговорювалася з Президентом Володимиром Зеленським. Фото: pixabay.com

У Верховній Раді готують законопроєкт про зняття обмежень у роботі на державній службі при досягненні 60-65 років, повідомила голова парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

"Зараз у 60 років ти повинен йти обов'язково на пенсію. А якщо є особливе розпорядження, то 65 років. У той же час 65-67 років - це звичайний пенсійний вік у світі, і тому відправляти людей на пенсію не є необхідним", - пояснила Третьякова агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова комітету зазначила, що зняття обмежень - це виконання однієї з вимог Міжнародної організації праці, згідно з якими людина добровільно йде на пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 1 вересня в Україні зросли мінімальна зарплата й пенсія

За її словами, така ідея вже обговорювалася з президентом Володимиром Зеленським.

Третьякова також повідомила про задум створити модель додаткового забезпечення людей, які досягли "золотого століття" чи поважного віку, за рахунок корпоративної соціальної відповідальності.

"Ця модель впроваджена в Ізраїлі, де підприємства дають можливість людям, які досягли певного віку, мати знижки на безкоштовне відвідування музеїв, авіаперельоти й інше", - уточнила глава комітету.

Для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років, підвищать мінімальну пенсію. Для цього чоловіки повинні мати 35 років страхового стажу, жінки - 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Кому можуть скасувати обов'язковий вихід на пенсію після 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути