Ексклюзиви
субота, 16 січня 2021 13:35

Компанія Skyrizon вважає неправомірним те, що Мінторг США ввів обмеження на її співпрацю з американськими компаніями

Компанія Skyrizon вважає неправомірним те, що Мінторг США ввів обмеження на її співпрацю з американськими компаніями
Фото: КП

Акціонер ПАТ "Мотор Січ", компанія Skyrizon Aviation Industry Investment (КНР), вважає дії Міністерства торгівлі США по відношенню до неї неприпустимим тиском на китайський бізнес і буде використовувати всі правові інструменти для захисту своїх інтересів. Про це сказано в офіційній заяві компанії, опублікованому в Huanqiu - китайському ЗМІ, заснованому People's Daily і Інформаційним управлінням Державної ради з інвестицій.

Нагадаємо, що вчора Міністерство торгівлі США повідомило про розширення переліку компаній, визначених як "кінцеві військові користувачі" (Military End-User - MEU), для співпраці з якими потрібен спеціальний дозвіл. Серед інших, до списку, спочатку сформованого в кінці 2020 року через сотні компаній, увійшла і Skyrizon. Міністерство торгівлі США визначає метою даного списку MEU "інформування експортерів і реекспортерів, що для експорту, реекспорту або передачі певних товарів перерахованим організаціям потрібна ліцензія". Він є частиною Правил експортного контролю над оборотом військових технологій і технологій подвійного призначення, які можуть бути використані в оборонній сфері. Відповідно, мова йде не про санкції, як прозвучало в ряді ЗМІ, а про спеціальний режим співпраці Skyrizon з американськими компаніями.

У Skyrizon повідомили, що зараз зайняті аналізом впливу рішень Мінторгу США на свою операційну діяльність. "Компанія Skyrizon ініціювала запуск механізмів оцінки ризиків і реагування, а також пильно відстежує розвиток подій по даному питанню, ретельно вивчаються можливі наслідки включення в список MEU", - сказано в офіційній заяві компанії.

Дії Мінторгу США названі в офіційній заяві Skyrizon неправомірними, а звинувачення на адресу компанії необґрунтованими. "Ми завжди строго дотримуємося закон і діємо виключно в рамках закону, твердо дотримуємося принципів ринкової економіки та чесної конкуренції, наполягаємо на використанні правових засобів протидії для захисту своїх законних прав та інтересів; в той же час рішуче виступаємо проти будь-якого узагальнення концепцій національної безпеки, змішання правдивої і неправдивої інформації, а також політизації та ідеологізації стандартних торгово-економічних дій, зловживання державною владою і неправомірних дій, що стосуються необґрунтованого тиску на китайські компанії", - сказано в документі

Як відомо, Skyrizon Aviation Industry Investment - одна з китайських компаній, які спільно контролюють понад 50% акцій українського ПАТ "Мотор Січ".

Зараз ви читаєте новину «Компанія Skyrizon вважає неправомірним те, що Мінторг США ввів обмеження на її співпрацю з американськими компаніями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути