середа, 22 листопада 2017 12:59

Комуналка стала непідйомною: у столиці виросли борги за тепло

Комуналка стала непідйомною: у столиці виросли борги за тепло
Найгірше платять за теплоенергію і гарячу воду мешканці Святошинського і Деснянського районів. Фото: budport.com.ua

Попри те, що опалювальний сезон у столиці розпочався лише минулого місяця, кияни вже почали накопичувати борги за тепло. За жовтень заборгованість за опалення становила близько 2,6 млрд грн. Станом на листопад вона зросла одразу на 300 млн – до 2,9 млрд грн.

Найбільші борги по теплу і гарячій воді у населення і ЖЕО Києва – 1,52 млрд грн і 674 млн грн відповідно, повідомляє Київенерго.

У накопиченні боргів не відстає і держбюджет. На початок листопада заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, становить 32,9 млн грн. Борг бюджету по компенсації пільг та субсидій за тепло і електрику – 460,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали "плюси" нового закону про житлово-комунальні послуги

Найгірше платять за теплоенергію і гарячу воду жителі Святошинського і Деснянського районів. Борг становить 205,4 млн грн і 209 млн грн відповідно.

У перерахунку на одну людину найбільші борги по опаленню і гарячій воді у споживачів Печерська – 1,82 тис. грн.

Серед житлових будинків найбільша заборгованість у жителів Святошинського району – 9,2 млн грн. Чималий борг у споживачів Подільського району – 5,3 млн грн. Заборгованість у 2,3 млн грн у жителів Печерського району.

У Києві виявили шахрайську схему, яка дозволяє зловмисникам красти гроші у клієнтів Київенерго. Фахівці попереджають, будь-які повідомлення, що можуть надійти електронною поштою з безкоштовних поштових сервісів із вимогою оплатити борги за світло не мають відношення до Київенерго. Компанія інформує клієнтів про заборгованість за допомогою SMS-повідомлень, офіційних листів або дзвінків операторів контакт-центру.

Зараз ви читаєте новину «Комуналка стала непідйомною: у столиці виросли борги за тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути