середа, 02 березня 2011 10:27

Комітет Ради вирішив, що китайську гречку треба обкладати ПДВ

Комітет Ради вирішив, що китайську гречку треба обкладати ПДВ

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики не підтримав ініціативу про скасування ПДВ на операції з імпорту гречки в Україні.

Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

Так, члени Комітету не підтримали законодавчу ініціативу (законопроект N8117) про скасування ПДВ на операції з поставки та імпорту гречки. На думку народних депутатів, "для стабілізації цінової політики на ринку гречки вистачить встановлення нульової ставки ввізного мита".

У той же час, Комітет розглянув і рекомендував парламенту ухвалити за основу і в цілому законопроект "Про внесення зміни до Закону "Про митний тариф України" (щодо ставки на деякі зернові культури)". Він передбачає встановлення до 1 червня 2011 нульових пільгової і повної ставок ввізного мита на гречку замість діючих митних ставок у розмірі 20%.

За словами голови Комітету Віталія Хомутинника, ухвалення законопроекту "дозволить врегулювати ситуацію на внутрішньому ринку, пов'язану з дефіцитом гречки, стабілізувавши ціни і внутрішній попит на цей вид крупи".

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради вирішив, що китайську гречку треба обкладати ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути