вівторок, 12 травня 2020 23:03

Комітет Геруса підтримав антикризовий енергетичний план уряду

Комітет Геруса підтримав антикризовий енергетичний план уряду
Фото: "Цензор.нет"

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунального господарства підтримав план заходів Міністерства енергетики та навколишнього середовища з виходу енергетичної галузі з кризи.

За відповідне рішення проголосувала більшість членів комітету, незважаючи на пропозицію Голови комітету Андрія Геруса взяти план тільки до уваги без підтримки, повідомляє "Обозреватель".

Перед обговоренням цього питання прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав депутатів підтримати план дій Міністерства енергетики.

"Буду просити підтримати роботу міністерства, антикризового штабу. Сьогодні галузь перебуває в складній ситуації починаючи від вугільної промисловості і закінчуючи атомною енергетикою", – сказав Шмигаль.

При цьому тимчасово виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Буславець зазначила, що поточна ситуація викликана непрофесійним управлінням галузі в минулому році.

"Ця криза виникла внаслідок бездіяльності, непрофесіоналізму людей у різних гілках влади. Через це ми прийшли до багатомільярдних боргів", – повідомила Буславець.

За її словами, запропонований план дозволить міністерству рухатися далі і вже на наступному засіданні антикризового штабу з питань енергетики розглядати блок економічних проблем і викликів, які стоять перед галуззю.

Раніше Буславець повідомляла, що міністерство розробило план із 20 заходів, які допоможуть енергетичній галузі вийти з кризи.

Як повідомлялося, перше засідання Штабу під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль відбулося 29 квітня. Результатом першого засідання став оновлений енергетичний баланс на 2020 рік, що знизило напругу в галузі.

План передбачає комплекс заходів щодо виведення галузі з кризи. Зокрема, вирішення проблеми боргів у старому і новому ринку, добровільне зниження зеленого тарифу, твердження енергетичного і паливного балансу, реформа PSO.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Геруса підтримав антикризовий енергетичний план уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути