четвер, 06 жовтня 2011 14:09

"Комфортно" обслуговувати держборг можна ще кілька місяців - Тігіпко

"Комфортно" обслуговувати держборг можна ще кілька місяців - Тігіпко

Україна має достатньо коштів, щоб обслуговувати державний борг "протягом декількох місяців".

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомило агентство Bloomberg.

"Існує певний запас грошових коштів на рахунку в державній скарбниці, що дозволяє комфортно обслуговувати борг протягом декількох місяців", - сказав він на щотижневому засіданні уряду в Києві.

За його словами, можливий продаж єврооблігацій буде залежати від ситуації на світовий ринок, і Україна не готова здійснити цю операцію "за всяку ціну".

"Якщо ситуація на ринках буде сприятливою, нам доведеться випускати боргові зобов'язання, якщо поганою - цього робити не потрібно",-  зазначив Тігіпко.

Зазначимо, що Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо надання їй третього траншу фінансової допомоги загальною сумою в $ 15,6 млрд. Уряд планував вийти на міжнародні боргові ринки для фінансування дефіциту державного бюджету, що може досягти 3,5% від валового внутрішнього продукту. Відповідний законопроект внесений до парламенту минулого місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко розповів, якою буде мінімальна пенсія наступного року

Як заявив Тігіпко, Україні необхідно внести "три або чотири" поправки до законодавства, щоб претендувати на близько $ 1,5 млрд фінансової допомоги з боку Світового банку і Європейського союзу, з якими склалися "дуже гарні відносини".

Державний бюджет на поточний рік передбачає 62,3 млрд гривень на погашення держборгу і 23 млрд грн на його обслуговування, повідомив глава фінансового управління Міністерства економіки Сергій Чекашкін.

Станом на 26 вересня уряд направив 30,4 млрд грн на погашення держборгу і 15,6 млрд грн на обслуговування. На 28 вересня уряд заплатив 4,9 млрд грн на погашення боргових зобов'язань 2006-2008 років.

Зараз ви читаєте новину «"Комфортно" обслуговувати держборг можна ще кілька місяців - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути