Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 16:52

Коломойському призначили 1,8 млрд застави. Яка була реакція олігарха на суді

Олігарху Ігорю Коломойському в одній зі справ змінили запобіжний захід із тримання під вартою на заставу 1,877 млрд грн.

Коломойський сказав, що не має змоги сплатити цю заставу. Про це повідомили "Суспільне".

Автор: suspilne.media
  Ігор Коломойський у Шевченківському районному суді міста Києва, 29 серпня
Ігор Коломойський у Шевченківському районному суді міста Києва, 29 серпня

В олігарха є інша підозра, за якою запобіжний захід - тримання під вартою - не змінювали. Тож навіть якби Коломойський вніс ці кошти, лишався б у місці утримання, повідомляють.

Прокурор Сергій Демінчук пояснив, що Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі, який просив старший детектив Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки. Ідеться про суму 1 877 360 000 грн.

Термін дії запобіжного заходу за кілька днів спливає 2 вересня, адвокат олігарха просив після цього випустити Коломойського.

"Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено строк дії тримання його під вартою в межах іншого кримінального провадження. Тому він надалі буде триматися під вартою", - сказав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "малинового магната" Кириленка оперативно внесли 30 млн грн застави

Досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу в одній зі справ Коломойського завершено.

Адвокат В'ячеслав Криглевич заявив, що за вимогами Кримінально-процесуального кодексу Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може звільнити його, бо є інше провадження. За ним Коломойського утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.

"У будь-якому випадку ми не погоджуємося з будь-якими рішеннями, які ухвалені проти нашого клієнта. Ми все одно їх будемо оскаржувати і добиватися, щоб наш підзахисний був повністю виправданий за всіма справами, які йому інкримінують", - заявив адвокат Коломойського.

Торік у вересні Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Ігорю Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Зараз ви читаєте новину «Коломойському призначили 1,8 млрд застави. Яка була реакція олігарха на суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути