вівторок, 15 жовтня 2019 14:28

Коломойський програв суд Приватбанку: подробиці

Коломойський програв суд Приватбанку: подробиці
Арешт активів екс-власника Приватбанку Коломойського продовжать. Фото: biz.censor.net.ua

Приватбанк виграв у колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова апеляцію у суді Лондона та Уельсу.

Суд задовольнив скаргу Приватбанку на рішення суду першої інстанції, який відмовився від позову держбанку до колишніх власників. Арешт активів Коломойського продовжать, а Лондонський суд почне розгляд за позовом Приватбанку по суті, пише Liga.net.

"Судді Апеляційного суду прийшли до висновку, що банк має достатню для судового розгляду справи для повного відшкодування $1,9 млрд, із відсотками $3 млрд, як заявлено у позовних вимогах", - підтверджують у прес-службі Приватбанку.

Крім того, суд відмовив відповідачам в оскарженні рішення. Зобов'язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада. Тобто Приватбанк може рухатися далі у розгляді справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський виторгував собі вигідніші умови ведення бізнесу і нашкодив державі

"Відповідачі не запропонували жодного пояснення того, що суд називає як "безліч транзакцій, які не мають очевидної комерційної логіки", - прокоментував рішення Річард Льюіс, адвокат Приватбанку.

Слухання в Апеляційному суді Лондона проходило наприкінці липня у відкритому режимі протягом 5 днів.

Позов до Високого суду Лондона проти колишніх власників банку і 6 компаній, які їм, ймовірно, належать, Приватбанк подав у грудні 2017-го. Йдеться про фірми Teamtrend, Trade Point Agro, Collyer, Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і Ukrtransitservice. Як забезпечувальний захід суд заарештував по всьому світу активи екс-власників банку і зазначених компаній на суму понад $2,5 млрд. У листопаді 2018-го Високий суд Лондона вирішив, що йому непідсудна ця справа, але визнав Приватбанк жертвою масштабних шахрайських дій.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський програв суд Приватбанку: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути