Ексклюзиви
вівторок, 04 лютого 2020 16:28

Коли запустять накопичувальну пенсію

Коли запустять накопичувальну пенсію
Потрібно мінімум 2 роки, щоб налагодити механізми, які дають змогу відраховувати кошти на накопичувальну пенсію. Фото: Укрінформ

Відраховувати кошти на накопичувальну пенсію українці почнуть не раніше, ніж з 2023 року. Відповідний законопроєкт планують розглянути на комітеті Верховної Ради цього тижня.

"Ті, хто ратує за прийняття закону, кажуть, що це потрібно робити якомога швидше. Завтра приймаємо закон, а післязавтра починаємо відраховувати гроші . Але так воно не працює. Якщо закон прийняти протягом року, то нам потрібно буде мінімум 2 роки, щоб підготуватися", - пояснює член Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Олександр Панченко, пише ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Накопичувальна пенсія: експерти назвали ризики

Додає, що потрібно підготувати нормативні документи, інституції центрального адміністратора, пенсійного казначейства.

"Треба створити дієві механізми. Авторизувати всіх учасників, які будуть допущені до роботи в цій системі. Все це займе мінімум 2 роки. Розраховуємо, що українці будуть робити відрахування тільки мінімум з 2023 року", - говорить Панченко.

В Україні поки що діє солідарна пенсійна система. Однак експерти відзначають, що грошей, які надходять до Пенсійного фонду як єдиний соціальний внесок, не вистачає. Треба переходити на накопичувальну пенсійну систему. Кошти на пенсію працівника відкладатиме як він сам, так і його роботодавець.

Зараз ви читаєте новину «Коли запустять накопичувальну пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути