понеділок, 07 січня 2019 21:10

Коли українці зможуть менше платити за комуналку

Коли українці зможуть менше платити за комуналку
Українці можуть скоротити споживання теплоносіїв удвічі, якщо використовуватимуть відновлювальні джерела енергії. Фото: Слобідський край

Українська влада повинна домовитися з МВФ про перехідний період терміном на 5 років, щоб підготувати громадян до ринкових цін на газ, розповіла Gazeta.ua Марія Яковлєва, енергетичний експерт.

"За цей час потрібно сформувати програми термомодернізації та енергоефективності житла для населення. Розробити стратегію компенсації людям щонайменше 50% витрат на встановлення лічильників, заміну вікон і дверей, утеплення зовнішніх стін, горищ, підвалів", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснила, як зменшити вартість газу для населення

Українці можуть скоротити споживання теплоносіїв удвічі, якщо використовуватимуть відновлювальні джерела енергії.

"Крім енергоефективності, нам не вистачає зростання доходів населення. Потрібно запустити економіку, щоб люди могли заробляти. В бюджет надходитиме більше податків. За рахунок них можна підняти пенсії. Тоді українці зможуть оплачувати газ та електроенергію за ринковими цінами", - підсумувала Марія Яковлєва.

Утеплення житла нічого не дасть, якщо не буде точного обліку. За словами директора аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнко, індивідуальні газові лічильники потрібно встановити у кожній квартирі. Тоді вдасться платити за комунальні послуги менше.

Зараз ви читаєте новину «Коли українці зможуть менше платити за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути