вівторок, 27 грудня 2016 10:55

Коли продукти почнуть дешевшати

Коли продукти почнуть дешевшати
yakulinar.net

Найближчими днями ціни в магазинах будуть підніматися. Із 1 січня продукти почнуть дешевшати до попереднього рівня цін. До весни очікують тільки незначні цінові коливання. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Передноворічне подорожчання на продукти почалося із другого тижня грудня. Перед Новим роком деякі продукти коштуватимуть ще більше. Передусім м'ясо, кондитерські вироби. Солодощі вже дорожчі щонайменше на 10%. Напередодні свята подорожчають торти, випічка, може піднятися в ціні хліб", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як додатково заробляють на олів'є у банках

Після новорічного буму ціни почнуть спадати. Вирівняються в перших числах січня.

"Ціни зростають через ажіотаж. Хоча нинішнє збільшення продажів не може порівнятися з тим, що було раніше. 1-2 січня ціни знизяться. До весни такими й залишаться, якщо не враховувати можливі невеликі коливання", - говорить Олексій Дорошенко.

Новорічний стіл подорожчав на 600 грн. Традиційний набір продуктів - салати, холодець, копчення, солодощі, фрукти, алкогольні напої - цьогоріч обійдеться у 2 тис. грн.
Зараз ви читаєте новину «Коли продукти почнуть дешевшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути