Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2019 13:52

Коли поновлять виплату декретних та лікарняних

Коли поновлять виплату декретних та лікарняних
Призупинення виплат Фондом соцстрахування - це особиста ініціатива поновленого керівника Фонду Євгена Баженкова, пояснюють у Мінсоцполітики. Фото: Depositphotos

Виплату лікарняних та допомоги по вагітності та пологам поновлять, як тільки Мінсоцполітики врегулює питання з керівництвом Фонду соціального страхування.

"Кожного дня у Фонд соціального страхування надходить від 60 до 250 мільйонів гривень. Вчора на рахунках було 429 мільйонів гривень, сьогодні - 550. Тобто гроші у них є. Хочу запевнити, що Мінсоцполітики забезпечить здійснення виплат, як тільки ми врегулюємо питання з керівництвом Фонду", - заявив заступник міністра соцполітики Олег Коваль на брифінгу.

За його словами призупинення виплат Фондом соцстрахування - це особиста ініціатива поновленого керівника Фонду Євгена Баженкова. Інших підстав немає.

"Міністерство соціальної політики не буде співпрацювати із будь-ким, хто фігурує у кримінальних справах, особливо якщо мова іде про розкрадання загальнодержавного майна", - резюмував Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримати лікарняний стане простіше: подробиці

Так, керівник виконавчої дирекції Фонду соцстрахування Євген Баженков є фігурантом 2 кримінальних справ, які стосуються приватизації державного майна. Його звільнили 15 травня 2018-го за рішенням правління Фонду. Однак 8 листопада Печерський суд Києва скасував відповідне рішення і Баженкова поновили на посаді. 18 листопада Мінсоцполітики подало скаргу на дії виконавця у Міністерство юстиції. Водночас повного рішення суду немає. Це блокує процедуру подання апеляції на рішення суду. Крім того, суддя, який вів справу, пішов у відпустку на невизначений час.

Виплачувати лікарняні та декретні Фонд соціального страхування перестав 20 листопада. У Фонді пояснюють, що кошти, передбачені бюджетом на 2019 рік, закінчилися. Щоб повністю виплатити матеріальну допомогу треба 13,573 млрд грн. Водночас є менше на 1,038 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Коли поновлять виплату декретних та лікарняних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути