середа, 27 вересня 2017 11:37

Коли подешевшає оренда квартир

Коли подешевшає оренда квартир
Ціни в регіонах вже мало відрізняються від столичних. Фото: Hyser

Попит на оренду квартир в Києві та містах-мільйонниках знижується. До кінця цього року житло подешевшає на 15%.

Після початку опалювального сезону багато власників квартир будуть готові поступитися в орендній платі, аби перекласти оплату комунальних послуг на квартирантів, передає LIGA.net.

"У серпні та вересні в Києві здадуть в оренду понад 2000 квартир. Це приблизно на 15-20% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Така ж ситуація спостерігається і в Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові", - говорить провідний фахівець із нерухомості консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали популярні шахрайства з орендою житла

У вересні в Києві однокімнатну квартиру можна орендувати за 4500-5000 грн, 2-кімнатну - 7000-8000 грн. Ціни в регіонах вже мало відрізняються від столичних.

"У Харкові однокімнатні квартири стартують від 4000 гривень у віддаленому Індустріальному районі, двокімнатні - від 6000. Іноземцям квартири здаються виключно за валюту. Наприклад, за однокімнатну в центрі міста платять не менше $300 на місяць", - розповідає менеджер агентства нерухомості Лариса Овчаренко.

Однокімнатну квартиру в Дніпрі зараз можна орендувати за 4000-6000 грн на місяць, двокімнатну - 5000-8000. Такі ж ціни на квартири в Одесі. Зняти квартиру в центрі Львова на тривалий період непросто. Практично все житло здають подобово туристам. За однокімнатну на околиці просять 3500 грн, за двокімнатну - 5000.

Забудовник знижують ціни на квартири в новобудовах. Найбільше житла продається в будинках економ-класу.

Зараз ви читаєте новину «Коли подешевшає оренда квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути