четвер, 27 лютого 2020 21:10

Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта

Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта
Спочатку найкраще ринок відкрити для фізичних осіб – українських громадян, з обмеженням за площею. Фото: Рубрика

Україні потрібна детінізація земельних відносин. Однак це має бути поетапне відкриття ринку землі, бачення довгострокової стратегії розвитку сектору, розповіла Gazeta.ua агроексперт Ольга Трофімцева. Виконувала обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України з лютого до серпня 2019 року.

"На першому етапі буде неправильно допускати на ринок фінансові структури або міжнародні інвестиційні фонди, які будуть зацікавлені в купівлі землі як активу для спекуляцій. Однак можна дозволити купувати землю іноземцям, які вже працюють в Україні", - говорить Трофімцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася українська аграрна сфера за 10 років

За її словами, спочатку найкраще ринок відкрити для фізичних осіб – українських громадян, з обмеженням за площею. Через рік-два коло учасників можна розширювати.

"Говорять, що відкриття ринку дасть суттєве зростання економіки. Є думки, що великої активності угод з купівлі-продажу не буде. За результатами опитування, тільки до 10 відсотків власників паїв хочуть продати їх. Більшість планує далі здавати в оренду. Якщо подивитися реалістично, то у перші роки після відкриття ринку землі драматичних змін та суттєвого зростання економіки не побачимо", - вважає Трофімцева.

Повну версію інтерв'ю з Ольгою Трофімцевою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути