неділя, 01 вересня 2019 21:10

Кого роботодавці шукають восени

Кого роботодавці шукають восени
Восени фермери шукають людей, щоб збирати врожай яблук. Фото: Depositphotos

Восени менше роботи пропонують адміністраторам, офіціантам, вожатим. Такі працівники затребувані влітку.

З вересня зростає кількість вакансій для вчителів, менеджерів, будівельників та водіїв. Наприклад, таким фахівцям восени торік компанії пропонували найбільше роботи, пише hh.ua.

Менеджери з організації заходів

Компанії шукають людей, які будуть організовувати ділові та розважальні заходи для клієнтів та партнерів. З початком бізнес-сезону їхня кількість зростає.

Монтажники-збиральники меблів

Восени активізується виставкова діяльність. Тобто зростає попит на фахівців, які монтуватимуть стенди на виставкових майданчиках. Спеціалістам готові платити від 10 тис. грн.

Інженери будинків і житлових комплексів

Це фахівці, які забезпечують своєчасну та якісну підготовку до експлуатації будинків в осінньо-зимовий період. Вони розробляють заходи з раціоналізації використання води, тепла та електроенергії.

Садівники та прибиральники

Людей шукають для прибирання листя в парках, догляду за зеленими насадженнями. Обіцяють зарплату від 8 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали топ-5 ідей для додаткового заробітку

Робітники для збору врожаю

Людей запрошують, наприклад, збирати яблука. Є робота для пакувальників саджанців. Зарплата залежатиме від об'єму роботи. Деякі роботодавці пропонують безкоштовне житло та харчування.

Репетитори

Таку зайнятість можна поєднувати з основною роботою. Наприклад, проводити додаткові заняття ввечері чи у вихідні. Найбільший попит на викладачів іноземних мов, математики, інформатики, гуманітарних наук. Зарплата залежить від спеціалізації, графіка роботи та кількості занять. У місяць можна заробити від 7 до 30 тис. грн.

За другий квартал 2019-го в середньому на 9% зросли зарплати у робочих сферах. Найбільше - у будівельників. Виплати зросли на 2350 грн - до 14 350 грн у місяць. Працівникам сфери логістики та транспорту платили 12 350 грн. До трійки найоплачуваніших спеціальностей ввійшли виробництво та енергетика. Фахівці щомісяця отримували 10 000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кого роботодавці шукають восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути