Ексклюзиви
субота, 30 травня 2020 21:10

Коли та за яких умов з'являться накопичувальні пенсії

Коли та за яких умов з'являться накопичувальні пенсії
Накопичувальними пенсіями зможуть користуватися українці, які досягнуть 60 років. Фото: pexels.com

Накопичувальний пенсійний рівень має запрацювати 2023 року, за законом. Щоб система запрацювала раніше, це вимагає напруженої роботи виконавчої гілки влади, в інтерв'ю журналу "Країна" розповіла Галина Третьякова, голова комітету соціальної політики та ветеранів Верховної Ради.

"По-перше, фінансова система має бути готова інвестувати кошти. Має регулюватися з боку держави, зокрема Кримінальним кодексом. По-друге, люди, які працюють, мають бути готові частково, але самостійно забезпечувати майбутню пенсію. Сплачувати 1 відсоток зарплати, як передбачає закон. За бажанням людина зможе відраховувати на майбутню пенсію більше", - пояснює Третьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ризики солідарної пенсійної системи

За її словами, пенсійні внески мають відраховувати і людина, і роботодавець. Останній платитиме за формулою "стільки ж як працівник плюс 1". Але не більше 5%.

"Накопичувальними пенсіями зможуть користуватися українці, які досягнуть 60 років. Стане реально раніше виходити на пенсію, наприклад, у 55, якщо людина накопичила достатньо коштів. Суми має вистачати, щоб перетворити її на пожиттєвий ануїтет – регулярну щомісячну виплату", - каже експерт.

Повне інтерв'ю з Галиною Третьяковою читайте у журналі "Країна" від 28 травня.

Зараз ви читаєте новину «Коли та за яких умов з'являться накопичувальні пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути