середа, 20 лютого 2019 18:13

Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу

Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу
Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв: "Росіяни добре уявляють, хто і чим заплатить їм за сьогоднішні поступки. Нагадуємо європейцям, до чого призводять політичні знижки на газ". Фото: Delo.ua

Знижки на газ від російського Газпрому закінчилися військовим вторгенням в Україну.

"Насправді Україна навіть зі знижками за контрактом платила за газ більше, ніж європейці. Крім того, Росія, коли їй стало вигідно, цю знижку скасувала", - розповів голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, пише Настоящее время.

За його словами, газ – найулюбленіша зброя Кремля.

"Росіяни добре уявляють, хто і чим заплатить їм за сьогоднішні поступки. Нагадуємо європейцям, до чого призводять політичні знижки на газ. Ще одну знижку від Газпрому Україна отримала в обмін на російську військову базу в Криму - "Харківські угоди". За ними базування російського Чорноморського флоту в Криму продовжили до 2042 року", - наголосив Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північний потік-2 має негативні наслідки для України - експерт

Він додав, що останню знижку Україна отримала наприкінці 2013-го в обмін на відмову Віктора Януковича від європейського вектора інтеграції. Це стало причиною окупації Криму та військової агресії в Донецькій і Луганській обл.

"Очевидно, що політичне керівництво Росії дало команду чекати завершення президентських виборів в Україні. Можливо, у Росії є надія, що інший політичний керівник стане більш лояльним та поступливим", - каже Андрій Коболєв.

19 січня 2009-го Росія і Україна уклали 10-річні контракти на постачання російського газу в Україну і його транзит через українську територію. Угоду після п'яти годинних перемовин підписали прем'єр-міністри Росії і України Володимир Путін і Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути