Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 09:10

Клименко хоче боротися з тіньовою економікою за допомогою "надсучасної ІТ-інфраструктури"

Клименко хоче боротися з тіньовою економікою за допомогою "надсучасної ІТ-інфраструктури"
Фото: obozrevatel.com

Міністр доходів та зборів Олександр Клименко одним з першочергових завдань для співробітників нового відомства визначив підвищення ефективності системи протидії тіньовому сектору економіки.

Про це він заявив під час першої спільної відео-наради з керівниками усіх регіональних підрозділів і центрального апарату податкової та митної служб.

За його словами, ефективна боротьба проти тіньової економіки стане можливою завдяки об'єднанню інформаційних баз даних та створення надсучасної ІТ-інфраструктури з єдиним програмним забезпеченням, що об'єднує всі види податків та обов'язкових платежів.

"Завдяки об'єднанню наших баз даних ми в режимі реального часу зможемо відслідковувати весь процес проходження імпортованого товару - від кордону до покупця. Спільно ми повинні забезпечити "чистоту" декларування - повний контроль за тим, який саме товар перетинає кордон і яким чином він оформлений за документами. У нашому розпорядженні є ефективні інструменти для посилення боротьби із контрабандою та податковими ямами. Зростання платежів до бюджету повинно бути досягнуте завдяки нашій інтеграції та операціональному співробітництву, і в жодному разі - не за рахунок тиску на бізнес", - процитувала слова Клименка прес-служба Міністерства доходів та зборів.

Міністр наголосив на важливості спільного контролю податківців та митників за експортними цінами, необхідності інвентаризації митних складів. На нараді також було поставлене завдання розробити ефективну систему протидії корупції та мінімізації людського фактору в процесі адміністрування податків та митних зборів.

Нагадаємо, указом президента Віктора Януковича від №726/2012 від 24 грудня 2012 року утворено Міністерство доходів і зборів шляхом реорганізації Державної податкової служби та Державної митної служби.

На Міністерство, що утворюється, покладено функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зараз ви читаєте новину «Клименко хоче боротися з тіньовою економікою за допомогою "надсучасної ІТ-інфраструктури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути