Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2012 10:09

"Київстар" і МТС домовилися про умови взаємного з'єднання мереж

"Київстар" і МТС домовилися про умови взаємного з'єднання мереж
Договір про взаємне з'єднання мереж на 2012 рік підписано на умовах, що задовольняють обидві сторони. Фото: mobilecommunity.com.ua

"Київстар" і МТС досягли домовленості за умовами взаємного з'єднання мереж.

Про це виданню "Комерсант-Україна" заявив директор департаменту регуляторно-правового забезпечення "Київстару" Андрій Осадчук.

"Договір про взаємне з'єднання мереж на 2012 рік підписано на умовах, що задовольняють обидві сторони", - стверджує він.

Цю інформацію підтверджують і в МТС.

Попередня угода між компаніями була розірвана на початку року з ініціативи "Київстару". Оператори звинувачували один одного в затягуванні підписання нового договору і збиралися звертатися за врегулюванням спору в Нацкомісію, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), і суди. В НКРСІ причин для конфлікту не бачили - минулого року регулятор визнав усіх операторів телекомунікацій компаніями з істотною ринковою перевагою на ринку інтерконнекту і встановив єдині ставки доступу - 0,36 грн/хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін на аукціонах ОВДП залучив рекордні 6,65 мільярда гривень

"Ми втрутилися в цю ситуацію, запросили на нараду операторів. Проте вони встигли підписати договір до наради", - розповів член комісії Ігор Сиротенко, який раніше погрожував "Київстару" і МТС позбавленням ліцензій за роботу без договору.

У МТС вважали, що, не підписуючи договір, "Київстар" намагається економити на розрахунках за інтерконнект, оскільки баланс платежів останнім роком складався не на його користь. Джерело, близьке до однієї із сторін конфлікту, оцінює сформовану заборгованість "Київстару" перед МТС за січень-травень приблизно в 40 млн грн.

Втім, в МТС конфлікт не вважають вичерпаним. Річ у тім, що у компанії немає угоди про інтерконект з операторами "Голден Телеком" (ГТ) і "Українські радіосистеми" (УРС), що працювали до об'єднання з "Київстаром" під брендом Beeline. Сторони не ведуть взаєморозрахунків з початку 2010 року. Заборгованість ГТ і УРС перед МТС джерело видання, близьке до переговорів, оцінює приблизно в 60 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче поговорити з В'єтнамом про вільну торгівлю вже цієї осені

МТС збирається звернутися зі скаргою в Антимонопольний комітет (АМКУ), звинувачуючи "Київстар" у зловживанні своїм становищем найбільшого оператора. Втім, в АМКУ вважають обидві компанії монополістами. З лютого комітет веде розслідування, звинувачуючи їх у завищенні тарифів на роумінг, а минулого тижня рекомендував знизити тарифи на зв'язок всередині країни.

У "Київстарі" мають намір ліквідувати УРС і ГТ, перевівши всіх абонентів собі, неодноразово заявляло керівництво компанії. За словами джерела видання в "Київстарі", компанії будуть ліквідовані на початку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" і МТС домовилися про умови взаємного з'єднання мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути