Кияни Олександр та Оксана Вітюк роблять незвичну доставку за метр від дверей кафе. Так працюють у карантин. Чоловік каже, аби не закритись були змушені спробувати такий хід. Більшість клієнтів купують солодощі за візуальним виглядом. Якщо продавати виключно онлайн, то зменшиться кількість покупців.
Чотири роки тому вони відкрили кондитерську Milly Filly. Спершу неправильно прочитали назву французького десерту, а згодом ця назва їм так сподобалась, що вирішили залишити.
"Ми спеціалізуємось саме на тортах "Наполеон". Робимо понад 30 варіантів, але особливість їх у тому, що тісто має залишатись легким і хрумким", - каже Олександр.
Спершу почали з виробництва тортів, які доставляли у різні кав'ярні, а згодом відкрили 3 кав'ярні, але пізніше дві закрили. Власник каже, це закономірно, адже вони новачки у такому бізнесі, тому робили помилки і їх виправляли. Раніше Олександр був логістом. А його дружина працювала в бухгалтерії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибна ферма окупиться за пів року
"Перші торти продавали на фестивалі вуличної їжі. В нас тоді розібрали все. Ми подумали, що людям це цікаво і потрібно", - каже Олександр.
Спершу займалися власною справою після роботи, а всі кошти, які отримували від продажу тортів вкладали у вдосконалення виробництва, шукали і вчили персонал.
"Коли відкривалися то щоб заінтригувати відвідувачів, використали навіть прийом, що можна не платити за десерт, коли несмачно. Трохи побоювалися, що люди масово не платитимуть, але такого не сталося. Лише один раз мали клієнта, якому не сподобались коржі у торті", - пригадує чоловік.
Найпопулярніший десерт – торт "Наполеон". Цілий торт коштує в середньому від 500 до 700 грн. Подружжя також робить тортики для двох, їх зручно замовляти на романтичну вечерю. Кілька років тому вони розробили сайт, на якому приймають замовлення і розвозять їх по всьому місту.
Львівяни Анатолій та Оксана Кептнари готують чорнослив і продають його через соцмережі.
Коментарі