четвер, 20 вересня 2012 12:18

Китай дасть Україні $3 мільярди в обмін на кукурудзу

Китай дасть Україні $3 мільярди в обмін на кукурудзу
Микола Присяжнюк: Китай просить близько 3 мільйонів тонн кукурудзи на рік. Фото: news2000.com.ua

Україна в середині жовтня 2012 має намір підписати угоду з Експортно-імпортним банком Китаю про виділення кредитних ліній на $3 млрд в обмін на поставки кукурудзи.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка.

"Китай просить близько 3 мільйонів тонн кукурудзи на рік (...), яка буде поставлятися за ринковими цінами, встановленими на момент експорту", - наводяться в повідомленні слова міністра.

Присяжнюк зауважив важливість і привабливість китайського ринку для України, оскільки раніше країна не експортувала в Китай сільгоспкультури.

Крім цього, глава Мінагропроду повідомив, що отримані кредитні кошти будуть спрямовані на придбання китайських сільськогосподарських технологій, гербіцидів і пестицидів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Брати кредит у Китаю - шкідлива економічна політика

"Ми будемо використовувати ці інвестиції, щоб збільшити наш урожай і, в свою чергу, виконати експортні зобов'язання перед Китаєм", - сказав міністр.

Як повідомив Присяжнюк, Україна в 2012 році очікує збір кукурудзи в обсязі 20 млн тонн і може експортувати більше половини врожаю.

За динним Financial Times, Китай в 2011 році імпортував 5,3 млн тонн кукурудзи. Раніше країна закуповувала цю культуру в США і Бразилії через міжнародних сировинних трейдерів, таких як Cargill і Louis Dreyfus Commodities.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стала найбільшим світовим виробником нафти

Видання зазначає, що за останній місяць ціни на кукурудзи досягли історичного максимуму. Це пов'язано з найсильнішою за 50 років посухою в США, що є найбільшим виробником цієї культури.

Як повідомлялося, меморандум про співпрацю, який надає Україні можливість залучення $3 млрд на реалізацію проектів в АПК, Міністерство аграрної політики та продовольства країни та Експортно-імпортний банк Китаю підписали 28 червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Китай дасть Україні $3 мільярди в обмін на кукурудзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути