середа, 20 березня 2013 09:42

Кіпр хоче уникнути дефолту за допомогою Росії

Кіпр хоче уникнути дефолту за допомогою Росії
Міністр фінансів Міхаель Сарріс відвідає Росію. Фото: facepla.net

Міністр фінансів Кіпру Міхаель Сарріс прибув до Росії, де шукатиме додаткову допомогу - щоб уникнути дефолту через боргову і бюджетну кризи.

Росія виступає проти запропонованого міжнародними кредиторами оподаткування депозитів, оскільки це зачіпає інтереси російських багатіїв, що тримають заощадження в цій середземноморській країні.

Кіпрський парламент 20 березня 2013 року збереться на екстрене засідання - після того, як у 19 березня законодавці відмовилися запровадити вкрай непопулярний одноразовий податок на депозити. Такий крок не підтримав жодний член парламенту.

Таким чином, Кіпр не виконав вимогу ЄС та Міжнародного валютного фонду (МВФ) знайти спосіб залучити до бюджету 5 мільярдів 800 мільйонів євро, щоб отримати від міжнародних кредиторів допомогу на 10 млрд євро.

Президент Кіпру Нікос Анастасіадес сказав, що він поважає результати голосування. Водночас Єрун Дейсселблум, голова Єврогрупи, яка об'єднує міністрів фінансів країн зони євро, висловив жаль через це рішення кіпрських парламентаріїв.

Раніше Москва вже позичила Кіпру 2,5 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Кіпр хоче уникнути дефолту за допомогою Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути