вівторок, 19 березня 2013 12:55

Азаров впевнений, що рішення Кіпру про введення податку на внески в банках сильно не вплине на Україну

Азаров впевнений, що рішення Кіпру про введення податку на внески в банках сильно не вплине на Україну
Микола Азаров Фото: lenta-ua.net

Прем'єр-міністр Микола Азаров впевнений, що рішення Кіпру про введення податку на внески в банках сильно не вплине на Україну.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції у Києві.

Відповідаючи на запитання, чому досі немає реакції України на ситуації у Кіпрі, на відміну від Росії, яка чітко висловила свою думку з цього приводу, Азаров наголосив:

"Легко давати оцінки таким рішенням. Але я себе чудово уявляю на місці президента Кіпру, як йому важко давалося ухвалення цього рішення. Йому було виставлено ультиматум. Єдине що йому залишалося - максимально полегшити наслідки цього кроку для простих людей, мешканців Кіпру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна підтримка: у Ющенка - найменша, у Кличка - найбільша

Азаров додав: "Рішення у глобальному плані дуже ризиковане для всієї фінансової системи. І дай Бог, щоби це рішення дуже швидко отримало завершення. Чим довше буде продовжуватися дебати, тим довше це все буде розкачувати ситуацію. Рішення це поставить крапку на цьому серйозному кризі. Не можна допустити, щоби ця криза недовіри розповсюдила як ефект доміно".

Однак, прем'єр запевнив, що для України, на відміну від Росії, це не матиме серйозних наслідків.

"Українські вклади на порядок менші, ніж російські. Я тільки приблизно можу їх оцінювати. Адже такий підрахунок - скільки нашого капіталу вийшло на Кіпр, з врахуванням складності переводу, - ми не можемо зробити. Приблизно це на порядок менше, ніж російські втрати. Саме тому Росія так відреагувала на це рішення. І для нас воно не матиме таких серйозних наслідків, як воно має для російського капіталу", - запевнив голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Азаров спілкуватимуться лише з цивілізованими парламентарями

Він додав: "Але є і позитив. Він приведе до того, що наш бізнес буде дуже ретельно думати, які у нього є сумніви щодо надійності нашої системи. Ми аз ці три роки показали, що ми не йдемо на конфіскаційні рішення. Ви не можете в цьому дорікнути уряд".

Зараз ви читаєте новину «Азаров впевнений, що рішення Кіпру про введення податку на внески в банках сильно не вплине на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути