Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2020 11:03

Ким стати: які професії будуть найбільш затребувані у майбутньому

Ким стати: які професії будуть найбільш затребувані у майбутньому
Суто гуманітарні спеціальності відійдуть на другий план. Фото: unsplash

У майбутньому більш затребуваними стануть технічні та інженерні навички, а також біологічний напрям. Суто гуманітарні спеціальності відійдуть на другий план.

Про це йдеться в проєкті "Стратегії розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки", яку опублікувало Міністерство освіти і науки, передає "Сьогодні".

За даними "Стратегії", в майбутньому серед найбільш затребуваних спеціальностей будуть:

- Технології майбутнього: архітектор територій, фахівець з робототехніки, інженер-проєктувальник різного профілю, фахівець з 3D-друку, розробник, диспетчер безпілотників, космогеолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайні вакансії: яких працівників шукають серед українців

- IT і дані: проєктувальник "розумного середовища", "розумних будинків", програміст, аналітик даних, аналітик, фахівець з кібербезпеки, розробник блокчейн-технологій, AR/VR-розробник, фахівець з цифрового контенту, цифровий лінгвіст.

- Екологізація виробництва і життя: екоаналітік в будівництві, фахівець з альтернативної енергетики, біоетики, ресайклінг-дизайнер, фахівець з сіті-фермерства.

- Здоров'я людини: біогенетик, біоінженер, біоінформатика, біофармакологія, телехірургія, IT-лікар, медична сестра, фізіотерапевт, нейропсихолог.

Резюме з неструктурованою інформацією, відсутність супровідного листа та підготовки до співбесіди можуть відштовхнути потенційного роботодавця.

Зараз ви читаєте новину «Ким стати: які професії будуть найбільш затребувані у майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути