понеділок, 30 листопада 2020 12:42

Кількість вакансій в Україні зменшилася на 13%

Кількість вакансій в Україні зменшилася на 13%
Зараз на сайті з пошуку роботи Work.ua розміщено 48 653 активні вакансії. Фото: pixabay.com

З початку жовтня кількість вакансій в Україні впала на 13%. Зараз на сайті з пошуку роботи Work.ua розміщено 48 тис. активних вакансій. Минулого місяця їх було 56 тис.

На сайті Jooble ситуація аналогічна. Тут на початку жовтня було 143 тис. вакансій, а станом на кінець листопада – 120 тис., розповідає Опендатабот.

Найбільше зменшилась кількість вакансій у сфері закладів громадського харчування: офіціанти, кухарі, баристи, продавці пива. А також незатребуваними стали складальники, експедитори, прибиральниці, комплектувальники та різноробочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують роботу і найвищі зарплати: інфографіка

Натомість зросла популярність фармацевтів, автослюсарів, інтернет-маркетологів, швачок та кур'єрів. Підвищується затребуваність заробітчан за кордоном.

Також зростає кількість вакансій на IT-ринку. Минулого тижня, на сайті Djinni шукали 13 106 IT-фахівців – це на 7% більше, ніж за тиждень до того.

З вересня по листопад на послуги репетиторів створили 3 тис. замовлень, що на 33% більше, ніж за аналогічний період торік та на 90% більше, ніж за останні 2 місяці літа.

Зараз ви читаєте новину «Кількість вакансій в Україні зменшилася на 13%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути