Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 21:10

Репетитори та майстри з ремонту: на яких фахівців шалений попит цієї осені

Репетитори та майстри з ремонту: на яких фахівців шалений попит цієї осені
Восени українці найчастіше шукали фахівців в категорії "домашній майстер". Фото: unsplash

З вересня по листопад на послуги репетиторів створили 3 тис. замовлень, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року та на 90%, ніж за останні два місяці літа.

Такі дані називає у своєму огляді онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua.

Затребуваність автоінструкторів у порівнянні з минулим роком зросла найбільше - на 45%. Це пояснюється тим, що багато українців побоюються введення жорсткого карантину та обмеження роботи громадського транспорту, тому вчаться водити машину заздалегідь.

Попит на онлайн-викладачів зі шкільних предметів зріс на 34%. В основному їх шукають для підготовки до ЗНО, а також щоб допомогти учням підтягнути знання за однією зі шкільних дисциплін. Середній чек в категорії просів на 33% — 660 грн.

Восени у майстрів по ремонту великої побутової техніки було 15 тис. замовлень. Це на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Середній чек виріс на 17% — 440 грн. В умовах невизначеності українці не поспішають витрачати гроші — між покупкою нової техніки та ремонтом старої як правило обирають другий варіант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не беруть на роботу: назвали 7 найбільш поширених причин

Найчастіше фахівців наймали щоб відремонтувати бойлери, холодильники, пральні та посудомийні машини. Всього на послуги майстрів по ремонту великої побутової техніки за перші два місяці осені українці витратили майже 7 млн. грн — на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Попит на фахівців з меблів виріс на 23%. Українці шукали спеціалістів, які можуть зробити ремонт, складання, перетяжку, виготовлення та реставрацію. Середній чек за послуги не змінився — 1220 грн.

Попит на будівельні послуги у порівнянні з минулим роком зріс на 10%, але середній чек залишився на рівні минулого року — 4700 грн.

Восени українці найчастіше шукали фахівців в категорії "домашній майстер" — 20 тис. замовлень. Цей показник на 6% вищий, ніж за аналогічний період минулого року. У цій категорії найбільш затребувані послуги сантехніків, електриків та "чоловіків на годину" — майстрів, які виконають роботу по дому: встановлять полицю, зберуть диван або повісять жалюзі.

Найвищі зарплати роботодавці готові платити фахівцям у сфері IT. Станом на кінець жовтня українцям пропонували понад 52,1 тис. робочих місць. Понад 293 тис. людей шукали роботу. Середня зарплата у жовтні становила 12 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Репетитори та майстри з ремонту: на яких фахівців шалений попит цієї осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути