вівторок, 13 березня 2012 11:11

Кенія хоче купити в України вантажні вагони на $60 мільйонів

Кенія хоче купити в України вантажні вагони на $60 мільйонів

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) веде переговори про постачання до Кенії близько 1 тис. вантажних вагонів вартістю близько $60 млн.

Про це із посиланням на інформацію посольства України в Кенії пише "Комерсант-Україна" у пубілкації "Вагони відправляються у Кенію".

Згідно із повідомленням, директор зі збуту та маркетингу Крюківського вагонобудівного заводу Вадим Дузік минулого тижня провів переговори з представниками кенійської залізниці Kenya Railways Corporation, консорціуму Rift Valley Railways (здійснює перевезення в Кенії і Уганді) і кенійської національної торгово-промислової палати.

На підприємстві підтвердили факт проведення переговорів, але коментувати їх відмовилися.

Нині парк вантажних вагонів Кенії становить близько 4-4,5 тис., розповів секретар з економічних питань посольства України в Кенії Ігор Борисенко.

За його словами, вагони купувалися у Великій Британії та Японії ще в 70-х роках, тому Кенія потребує оновлення їх парку.

Фінансування угоди поки не обговорювалося, але в посольстві повідомили, що КВБЗ готовий сприяти залученню фінансів для закупівлі рухомого складу під державні гарантії уряду Кенії.

Сторони створили робочі групи для узгодження технічних параметрів можливої співпраці.

"Річ у тім, що в Кенії вузька колія - 1000 міліметрів, Крюківському заводу не доводилося ще робити вагони такого типу. Кенійські партнери не виключають можливості закупівлі тільки кузовів. У цьому разі на них будуть встановлені візки європейського виробництва", - пояснив Борисенко.

У повідомленні посольства зазначено, що українська компанія буде надавати замовнику технічну допомогу, проводити збірку вагонів, їх ремонт та випробування.

Зараз ви читаєте новину «Кенія хоче купити в України вантажні вагони на $60 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути