пʼятниця, 14 червня 2013 14:27

Казначейські векселі хочуть видавати на термін до 5 років зі ставкою до 5%

Казначейські векселі хочуть видавати на термін до 5 років зі ставкою до 5%
У Раді зареєстровано законопроект, який уточнює умови випуску векселів. Фото: vkurse.ua

Народний депутат від фракції Партії регіонів Валерій Омельченко, який у квітні цього року вніс до парламенту з підтримкою уряду резонансні законопроекти про фінансові та казначейські векселі, уточнив умови їх випуску: термін обігу - до 5 років, прибутковість - до 5%.

Текст відповідних поправок до держбюджету-2013 про реструктуризацію бюджетної заборгованості (№2290), зареєстрований у Верховній Раді 12 червня, оприлюднений сьогодні.

Згідно з ним, Кабмін може використовувати казначейські векселі в установлених ним обсягах для реструктуризації бюджетної заборгованості, яка виникла станом на 1 січня 2013 року.

У пояснювальній записці до документа уточнюється, що кредиторська заборгованість загального фонду держбюджету на 1 січня 2013 становила 4,35 млрд грн порівняно з 2,19 млрд грн роком раніше.

Друге призначення цих інструментів - оформлення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість, якщо платник податків вибрав такий варіант розрахунків, говориться в законопроекті.

Крім того Омельченко знову пропонує сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства до загального фонду держбюджету.

Як повідомлялося, вексельні ініціативи депутата були схвалені фінансовим блоком уряду, однак поки знайшли підтримки в парламенті, в тому числі через позицію низки членів самої фракції Партії регіонів.

Лідер цієї фракції Олександр Єфремов 7 червня повідомив, що є ще три або чотири спірних питання: на який термін і під які відсотки будуть випускатися векселі, в якому порядку вони будуть авалюватися. Він додав, що у фракції пропонують випускати векселі на 5 років з можливістю щорічного погашення 20% основної суми боргу в рахунок сплати податкових зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «Казначейські векселі хочуть видавати на термін до 5 років зі ставкою до 5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути