вівторок, 28 квітня 2015 13:16

Казахстан виділить Україні мільйон євро на проект "Укриття"

Казахстан виділить Україні мільйон євро на проект "Укриття"
Фото: korrespondent.net

Казахстан надасть додатково 1 млн євро на проект "Укриття" на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомила міністр у справах економічної інтеграції Казахстану Жанар Айтжанова на Міжнародній конференції в підтримку України в Києві.

"На початку 2011 року Казахстан надав допомогу Україні в розмірі два мільйони євро на будівництво захисних споруд у Чорнобилі. Мені приємно повідомити про те, що уряд Казахстану нещодавно вирішив надати фінансову допомогу в Чорнобильський фонд "Укриття" та надати додатково мільйон євро у вигляді фінансової допомоги", - заявила вона.

За словами міністра, Казахстан виділив Україні в січні цього року 300 тонн гуманітарної допомоги. "Сьогодні ми працюємо разом з урядом над другим пакетом гуманітарної допомоги Україні", - повідомила Айтжанова.

Нагадаємо, завершення будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК, об'єкт "Укриття") на ЧАЕС заплановано на кінець 2017 року. Загальна вартість плану заходів на об'єкті оцінюється в 2,15 млрд євро. З цієї суми, вартість будівництва самого об'єкта "Укриття" – близько 1,5 млрд євро.

У понеділок президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС додатково виділить 70 млн євро на будівництво "Укриття". При цьому, до недавнього часу дефіцит у його фінансуванні оцінювався приблизно в 265 млн євро.

29 квітня в Лондоні відбудеться Асамблея донорів, вищого директивного органу фонду "Укриття", і конференція зі збору коштів. До складу Асамблеї входять представники 23 країн і Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан виділить Україні мільйон євро на проект "Укриття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути