вівторок, 17 листопада 2020 11:18

Касові апарати можуть стати обов'язковими лише для частини ФОПів: деталі

Касові апарати можуть стати обов'язковими лише для частини ФОПів: деталі
Попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для усіх ФОП. Фото: unsplash

Строки запровадження РРО хочуть перенести для усіх ФОПів, крім тих, хто займається ризиковими видами діяльності.

"Відповідні зміни внесли до законопроєкту", - заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарі РБК-Україна.

"Ми переносимо строки запровадження РРО для усіх ФОПів, крім тих, хто займається так званими ризиковими видами діяльності. До них належать: торгівля в інтернеті, торгівля ювелірними виробами, торгівля секондхендом, торгівля автозапчастинами. Усі ці види діяльності фіскалізуються з 1 січня, як це визначено законом зараз. Усі інші переносять на наступний рік - на 1 січня 2022 року", - підкреслив глава фінкомітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвінчали міфи про використання програмних РРО

Гетманцев звернув увагу, що попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для усіх ФОП.

"Більшість українців підтримує фіскалізацію і наполягає на додержанні свого права на чек. Зараз ми не переносимо строки для тих, хто займається ризиковими видами діяльності. Я думаю, що це більш виважене і правильне рішення", - сказав нардеп.

За його словами, у документі пом'якшується відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спрощується звітність для програмних РРО.

3 листопада глава Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував законопроєкт про відтермінування введення обов'язкового касового апарата для ФОП. Введення документа не підтримали в першому читанні. Провести його повторно планують провести 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Касові апарати можуть стати обов'язковими лише для частини ФОПів: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути