четвер, 28 грудня 2017 14:48

Які подарунки до душі народним депутатам

Середня вартість подарунків, які депутат України отримав протягом 2016-2017 років становить 1,6 млн грн.

Загалом 93 народні депутати у період 2016-2017 років задекларували подарунки у грошовій і негрошовій формах на загальну суму 286 млн грн, повідомив Антикорупційний штаб на сторінці Facebook.

Найдорожчий подарунок у грошовій формі отримала дружина народного депутата Віталія Хомутинніка від самого чоловіка. Це майже 62 млн грн. Нардеп задекларував цю суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на вітер: чиновники накупили цяцьок на 100 тис. грн

Автор: Антикорупційний штаб
  Топ-5 найдорожчих подарунків у негрошовій формі.
Топ-5 найдорожчих подарунків у негрошовій формі.

Дорогий подарунок у негрошовій формі задекларував Михайло Добкін. Його родина отримала два подарунки на суму, еквівалентну 26 млн грн.

Лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів є брати Дубневичі. Так, Богдан Дубневич задекларував $11,5 млн. Дружина Тетяна має 137,1 млн грн. Ярослав Дубневич зберігає готівкою $8,23 млн, 2,78 млн євро та 5 млн грн.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева задекларувала отримання 83 562 613 грн доходу. За данними електронної декларації, вказану суму голова НБУ отримала в результаті продажу корпоративних прав компанії ICU Holdings Limited, зареєстрованої на Британських Віргінських островах. У декларації за 2016 рік, яку чиновниця подала у березні поточного року, значився сукупний дохід у розмірі 57 млн грн. Зокрема, 2016 року Валерія Гонтарева отримала третій транш від продажу своєї частини акцій ICU Holdings Limited у 52 572 026 грн.

Зараз ви читаєте новину «Які подарунки до душі народним депутатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути