четвер, 13 грудня 2018 21:10

Як подорожчають продукти до кінця року

Як подорожчають продукти до кінця року
Наступного року трохи подорожчають найдешевші крупи, чорний хліб, окремі сорти м'яса. Фото: Rivne Media

У листопаді ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,3%, свідчать дані Держстату. Найбільше подорожчали овочі - на 9,1%. Молоко, хліб та риба додали 1,3–4,5%.

"За офіційними даними базова інфляція у листопаді порівняно з попереднім місяцем становила 1,1%. З початку поточного року – 8,1%. Тобто на кінець року отримаємо дані Держстату з інфляцією менше 10%. За нашими прогнозами реальна інфляція, без марафету, може скласти від 10,5% до 12% за рік", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

У листопаді на 4,5% подешевшали фрукти, на 1,7% цукор і на 0,5% яйця, повідомляє Держстат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки хліба можна купити за зарплату українця

"У листопаді цибуля подорожчала на 15%, картопля – на 14%, капуста – на 8%, батон і хліб пшеничний із борошна першого ґатунку – на 6%, житній хліб – на 5%, хліб пшеничний із борошна вищого ґатунку – на 4%, свідчать дані альтернативного дослідження асоціації. Молоко і сметана додали 3%, вершкове масло, яйця і борошно – на 2%, яловичина, макарони, кисломолочний сир – на 1%. Водночас на 4% подешевшала свинина, на 3% - гречка і цукор, а на 1% - курятина-бройлер", - говорить експерт.

За його словами, наступного року дорожчатимуть тільки окремі продукти. Однак це суттєво не вплине на рівень інфляції. Побачимо як зростає вартість найдешевших круп, чорного хліба, окремих сортів м'яса.

Українці з високим рівнем доходу відчувають інфляцію 2018-го на рівні 2-3%. Із низьким – 15-20%. Адже на продукти витрачають 40-50% родинного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Як подорожчають продукти до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути