Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 21:10

Як не помилитись при влаштуванні на роботу: 7 питань до себе

Як не помилитись при влаштуванні на роботу: 7 питань до себе
Подумайте, де зможете розвиватися як професіонал. Фото: pexels.com

Прийняття рішення про нову роботу – одне з найскладніших та найважливіших. Тому воно має бути виваженим, адже шляху назад може не бути. Про сім запитань, які допоможуть прийняти рішення щодо пропозиції про роботу, розповіли у rabota.ua.

Ця робота допоможе розвинути мою кар'єру?

Подумайте, де зможете розвиватися як професіонал. Якщо на цю мить ви без роботи, це не привід приймати першу ліпшу пропозицію, яка ніяк вас не розвиватиме або навіть відкине назад. Шукайте роботу, яка допоможе стати на крок ближче до бажаних висот.

Робота принесе мені задоволення?

Важливо, щоб робота не лише була джерелом доходу. Адже розвиватися у професії простіше, коли це улюблена справа. Тому не нехтуйте цим питанням під час прийняття рішення.

Запропонована заробітна плата відповідає моїм потребам?

Якщо заробітна плата не відповідає потребам – від роботи краще відмовитися. Втім, якщо вас влаштовує все, окрім заробітку - варто обсудити це питання з потенційним керівником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що запитати на співбесіді, щоб зрозуміти культуру компанії

Мене влаштовують умови роботи та компенсації?

Подумайте, чи підходить запропонований графік, офісні компенсації тощо, та чим ви ризикуєте.

Мої навички дозволять виконувати роботу на всі 100%?

Оцініть всі ризики. Якщо відчуваєте, що вам не вистачає необхідних навичок і ви можете не справитися з основними завданнями на новій роботі, то поки не погоджуйтеся на неї.

Я добре вивчив роботодавця і впевнений у ньому?

Під час прийняття рішення ви повинні бути впевнені в порядності, платоспроможності компанії. Не зайвим буде дізнатися більше про вашого потенційного керівника: його принципи роботи з підлеглими, положення в компанії, цінності тощо.

Робота з новими колегами буде комфортною?

Подумайте про те, як реагували на вас потенційні колеги під час співбесіди, яка атмосфера панує в офісі. Якщо у компанії корпоративна культура, яка не підтримує дружніх відносин або взаємодопомоги, а вам це дуже важливо – краще відмовляйтеся від пропозиції.

У 2021 році 99% нашого життя - це соціальні мережі. Сайти, блоги, арти, тексти, вебдизайн - величезний простір для самовираження та професійного розвитку. Work.ua. зробив підбірку з 6 найактуальніших діджитал-вакансій.

Зараз ви читаєте новину «Як не помилитись при влаштуванні на роботу: 7 питань до себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути