субота, 22 грудня 2012 23:42

Кабмін заборонив строк ввезення імпорту бартерних товарів

Кабмін заборонив строк ввезення імпорту бартерних товарів
ФОТО: epravda.com.ua

Постановою Кабміну від 19 грудня 2012 року "Про внесення зміни до постанови Кабінету міністрів України від 29 квітня 1999 р. № 756 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України" скасовуються порядок видачі разового індивідуального дозволу на перевищення встановлених термінів ввезення товарів, які імпортуються за бартерними договорами, пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі в суботу, основною метою документа є приведення актів Кабміну у відповідність із Законом України "Про внесення змін у закон України "Про регулювання товарообмінних (бартерних) операцій у галузі зовнішньоекономічної діяльності", прийнятим 5 липня 2012 року.

Також скасовано порядок віднесення бартерних договорів до таких, що передбачають виробничу кооперацію, консигнацію, комплексне будівництво, поставку складних технічних виробів і товарів спеціального призначення. Передбачено скасування переліку високоліквідних товарів, експорт яких за бартерним договором термін ввезення на митну територію України імпортних товарів не повинен перевищувати 60 календарних днів з дати оформлення вивізної вантажної митної декларації.

"Реалізація постанови сприятиме вдосконалення нормативної бази у сфері здійснення бартерних операцій у зовнішньоекономічній діяльності", - відзначають в прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін заборонив строк ввезення імпорту бартерних товарів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути