понеділок, 14 серпня 2017 14:03

Кабмін вважає за краще імпортувати вугілля марки Г, а не розвивати вітчизняний видобуток - експерт

Кабмін вважає за краще імпортувати вугілля марки Г, а не розвивати вітчизняний видобуток - експерт
Держкомпанія "Центренерго" має намір закупити в США 2 млн тонн не тільки антрацитове вугілля, а й вугілля газової марки, яке видобувається в Україні. Фото: Експрес - онлайн

Кабінет міністрів України вважає за краще імпортувати вугілля марки Г, яке видобувають в Україні, а не розвивати вітчизняні підприємства, що можуть збільшити видобуток.

Про це сказав Валентин Землянський, директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ.

"На жаль, уряд не зробив акценту на необхідності видобутку вугілля газової групи, вважаючи за краще варіант імпорту в Україну цього вугілля як для підготовки до поточного опалювального сезону, так і для використання в подальшому для виробництва електроенергії", - сказав експерт.

За його словами, мова йде про держкомпанію "Центренерго", яка має намір закупити в США 2 млн тонн не тільки дефіцитного антрацитового вугілля, а й вугілля газової марки, яке видобувають на державних і приватних шахтах в Україні.

"Не виключено, що контракт буде поширюватись і на вугілля газової групи, яке будуть також завозити зі США", - уточнив Землянський.

Як повідомляли раніше, народний депутат України Олег Ляшко закликав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана не дозволяти імпорт газового вугілля в Україні, оскільки таке рішення може знищити вітчизняну вугільну галузь. Депутат назвав дане рішення абсурдним, зазначивши, що Україна буде витрачати валюту на закупівлю непотрібного для країни вугілля, при цьому продовжить знижувати фінансування і видобуток на вітчизняних шахтах.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вважає за краще імпортувати вугілля марки Г, а не розвивати вітчизняний видобуток - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути