середа, 30 серпня 2017 16:05

Кабмін вдвічі підняв зарплати сімейних лікарів

Кабмін вдвічі підняв зарплати сімейних лікарів
Кабмін підняв зарплати лікарям. Фото zsmu.edu.ua

За розрахунками МОЗ, за кожного пацієнта в 2018 році сімейний лікар отримуватиме в середньому 370 грн, а не 210, як передбачалося раніше.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

До цієї суми не входитиме плата за проведення аналізів та інших діагностичних послуг, на що передбачається передбачити окремий бюджет.

Додається, що річний тариф за літню людину (65+) і малюка - буде удвічі вище, ніж на молодого здорового чоловіка 25 років.

Лікар первинної ланки також зможе працювати з державною службою здоров'я у двох статусах – як ФОП і як найманий працівник.

У першому випадку прибуток лікаря ефективної сімейної практики з двома тисячами пацієнтів може доходити до 18 тисяч гривень, медсестри – до 12 тисяч гривень.
Уряд закладає в проект бюджету на 2018 рік підвищення заробітної плати вчителям на 25% в рамках підвищення престижу цієї професії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд планує підвищити зарплати медикам і вчителям.

В Україні некомплект лікарських кадрів – досвідчені фахівці масово виїжджають за кордон працювати навіть середнім медичним персоналом. Адже вони не бачать перспективи підвищення свого соціального статусу.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вдвічі підняв зарплати сімейних лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути