вівторок, 11 червня 2019 13:56

Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали - Гройсман

Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали  - Гройсман

Кабінет міністрів ухвалив необхідні рішення для запобігання зростанню цін на електроенергію з 1 липня, коли має розпочати роботу ринок електроенергії.

Про це в ефірі вінницького телеканалу "Віта" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Парламент 2017-го прийняв закон про ринок електроенергії. Уряд зобов'язаний вжити всіх заходів, щоб з 1 липня ринок запрацював. Але! Не можна допустити зростання вартості електроенергії для людей і промисловості. Промисловість - це наш фактор зростання. І ми прийняли всі необхідні рішення, щоб не допустити підвищення ціни для населення й обмежити зростання для промисловості. Це урядові рішення. Незалежний регулятор повинен прийняти рішення й остаточно затвердити те, що схвалив уряд. Тоді жодних підвищень ціни не буде", - цитує Гройсмана його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня Кабінет міністрів поклав спеціальні зобов'язання з постачання електроенергії для потреб населення з 1 липня 2019-го до 31 грудня 2020 року на державні енергогенеруючі компанії "Енергоатом", "Укргідроенерго", а також на "Укренерго" та операторів систем розподілу.

Як зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, дане рішення дозволить не піднімати ціни на електроенергію для населення у новому ринку електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути