середа, 25 травня 2011 11:04

Кабмін "накинув" 3,5 мільярда "Нафтогазу"

Кабмін "накинув" 3,5 мільярда "Нафтогазу"

Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 3,5 млрд грн шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави.

Про це йдеться у постанові Кабміну №  528 від 23 травня.

Крім того, Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій "Нафтогазу" і забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з виконанням цієї постанови.

Придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики, випущені згідно з цією постановою.

Міністерству фінансів доручено здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 3,5 млрд грн із строком обігу 5-7 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 9,5% річних та внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції "Нафтогазу".

В свою чергу "Нафтогазу" доручено забезпечити використання отриманих облігацій внутрішньої державної позики у господарській діяльності відповідно до Статуту компанії.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін "накинув" 3,5 мільярда "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути