четвер, 31 січня 2019 13:30

Їжа, спорт і розваги: як витрачають гроші українці

Їжа, спорт і розваги: як витрачають гроші українці
Найбільше грошей українці витратили у категоріях "Продукти і супермаркети", "Розваги і спорт" та "Авто". Фото: lviv.molbuk.ua

У грудні 2018-го українці найчастіше розраховувалися банківськими картками за покупку продуктів та відвідування ресторанів.

"Найчастіше наші клієнти купують продукти і ходять в кафе і ресторани. Найбільше в місяць витрачають на одяг і їжу", - написав у Telegram один із засновників Monobank Олег Гороховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей залишають в магазинах українці

Найдорожчими з масових покупок були будматеріали та одяг. Водночас найбільше грошей українці витратили у категоріях "Продукти і супермаркети", "Розваги і спорт" та "Авто".

У середньому клієнт купував одягу та взуття на 2420 грн. Продуктів - на 2418 грн. У категорії "Авто" витрачав 2093 грн, "Подорожі" - 2035 грн, "Спорт" - 1909 грн.

Торік майже 7 млн українців купували товари через інтернет. У середньому чек покупців інтернет-магазинів становить 1820 гривень. Це на 200 грн більше, ніж торік. Найчастіше в інтернеті купують техніку й одяг та дитячі речі. Такі замовлення роблять 47% користувачів, а найактивніше – люди з вищою освітою віком від 26 до 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Їжа, спорт і розваги: як витрачають гроші українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути