субота, 31 липня 2021 21:10

Шукаю роботу: як правильно обирати компанію

Шукаю роботу: як правильно обирати компанію
Якщо хочете працювати у певному районі міста, поруч з метро чи поблизу власного будинку, озвучте це на співбесіді. Фото: pexels.com

Щоб знайти роботу, потрібно конкретно знати, чого очікуєте від неї. Дехто шукає високу заробітну плату, іншим важлива командна робота чи офіс поблизу метро.

Якщо маєте кілька пропозицій від роботодавців і не знаєте, що обрати, розставте пріоритети. Поставте собі запитання-маркери і після відповіді на них зрозумієте, яка компанія ваша, пише The Point.

Чи важлива для вас локація компанії? У якому районі міста краще працювати? Скільки часу готові витрачати на щоденні поїздки на роботу і назад?

Якщо не готові багато часу витрачати на дорогу, відмовляйтеся від віддалених пропозицій роботи. Якщо хочете працювати у певному районі міста, поруч з метро чи поблизу власного будинку, озвучте це на співбесіді. Тоді рекрутери розумітимуть, яку роботу можна пропонувати. А ви дарма не витрачатимете час на пошуки.

Чи готові ви переїхати?

Вам доведеться переїжджати, якщо офіс компанії, де хочете працювати, знаходиться в іншому місті. Зважте всі переваги та недоліки такого переїзду. Подумайте, чи готові змінити звичний для вас побут. Якщо це не викликає дискомфорту, то така пропозиція роботи для вас.

В якій компанії хочете працювати – великій чи малій?

Зазвичай, малі компанії мають до 50 співробітників. Традиційно це дружна команда та затишний офіс. Щоправда інколи доводиться виконувати одразу кілька функцій. Також менше можливостей для кар'єрного росту. У великій компанії більше можливостей та напрямів для зростання.

Які види діяльності вам подобаються?

Визначіть, яка сфера діяльності та конкретна професія вам підходять. Роботодавці не поспішають брати на роботу людей, які готові працювати як бухгалтером, так і офіс-менеджером чи продавцем.

Чи готові їздити у відрядження?

Якщо ви проти відряджень, кажіть про це на співбесідах, або зазначайте в резюме. Щоб потім не було неприємних сюрпризів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно Україні переходити на чотириденний робочий тиждень: думка експертів

Яку зарплату хочете отримувати?

Обдумайте, на яку заробітну плату можете погодитися. Дізнайтеся, скільки у середньому заробляють фахівці вашого рівня. Вам допоможуть у цьому аналітичні дані сайтів з працевлаштування, аналогічні вакансії, резюме пошукачів, які претендують на аналогічну посаду.

Чи важливі для вас пільги та компенсації від компанії?

Часто роботодавці готові оплачувати заняття спортом співробітників, їхнє медичне страхування, навчання, компенсувати витрати на оренду житла чи харчування. Якщо для вас важливі подібні бонуси, запитуйте про них при пошуку роботи.

Чи плануєте ви навчатися та розвиватися?

Наприклад, ви плануєте відвідувати курси підвищення кваліфікації. Запитайте роботодавця, чи готовий він оплачувати вартість такого навчання. Можливо ви згодні навчатися власним коштом.

Останні роки зріс попит на робітничі професії. Активно роботу пропонують у сферах торгівлі та логістики, харчової промисловості, сільського господарства, промисловості та сфери догляду.

Зараз найбільший попит на працівників у сфері роздрібної торгівлі. За перше півріччя 2021 року роботодавці опублікували понад 46 тис. таких вакансій. У середньому пропонують 10 тис. грн зарплати. Найактивніше спеціалістів шукають у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях, повідомляє OLX Робота.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: як правильно обирати компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути