Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2011 11:20

Інфляція в США "дострибнула" до максимуму за три роки

Інфляція в США "дострибнула" до максимуму за три роки

Базова інфляція в США прискорилася в травні до максимального показника майже за три роки, а індикатор обробного сектору раптово скоротився, вказавши на складнощі, які стоять перед американською економікою.

Як повідомило Міністерство праці 15 червня, базовий індекс споживчих цін, що виключає продовольчі товари та енергоносії, виріс на 0,3%  - максимально з липня 2008 року, після збільшення на 0,2% у квітні.

Базова інфляція прискорилася через різкий стрибок цін на машини й одяг. Економісти очікували, що базовий показник, за яким стежить Федеральна резервна система, зросте, як і в квітні, - на 0,2%.

У річному вирахуванні індекс базової інфляції виріс на 1,5% у травні, а в квітні додав 1,3 %.

Сукупна інфляція в США становить 0,2% в місячному вираженні, тоді як аналітики чекали зростання споживчих цін на 0,1%. У річному вираженні індекс споживчих цін (CPI) у США виріс на 3,6% при прогнозі збільшення цін на 3,4%.

У той же час індекс Федерального банку Нью-Йорка, що відображає активність в обробному секторі штату, скоротився до мінус 7,79 пункту, показавши негативну динаміку вперше з листопада. Економісти прогнозували зростання індексу до 12,50 пункту з травневих 11,88 пункту.

Свіжа статистика створює складності для Федрезерву, так як прискорення базової інфляції - аргумент проти додаткового монетарного стимулювання, навіть якщо економіка сильно ослабне.

Нагадаємо, згідно з даними Державного комітету статистики, базова інфляція в Україні в квітні 2011 року сповільнилася до 0,6% з 0,8% у березні, що відповідає лютневому показнику.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція в США "дострибнула" до максимуму за три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути