пʼятниця, 20 березня 2020 09:27

Хто отримає надбавку до пенсії від Зеленського

Хто отримає надбавку до пенсії від Зеленського
Пенсіонери отримають 1 тис. грн. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв 1 тис. грн надбавки до пенсії для пенсіонерів, які мають пенсію менше 5 тис грн.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що на таку виплату можуть розраховувати і люди з інвалідністю, передає "Апостроф".

"З 1 квітня ми видамо одноразову допомогу - 1 тис. гривень. За рішенням уряду, пенсіонери, які мають пенсію менше 5 тис. грн, отримають одноразову доплату - 1 тис. грн. Таку доплату також отримають діти з інвалідністю, соціальні пенсіонери, інваліди дитинства", - сказала вона.

Надбавка пов'язана з впровадженням у країні карантину через коронавірус. Якщо у пенсіонерів виникне заборгованість за комунальні послуги в період карантину, то їм не скасовуватимуть субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні третя людина померла від коронавірусу

"Якщо у них виникне заборгованість, у них ніхто не відніме субсидії. Це вже прийняте рішення. Якщо виникне така заборгованість, не буде ні пені, ні штрафних санкцій. Я дуже прошу людей заспокоїтися і не ходити туди (в банки платити за комуналку), а убезпечити себе. Зараз не ходіть, не створюйте черги", - додала Лазебна.

Інститут молекулярної біології і генетики НАН України розробив тест-систему для діагностики китайського коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19.

Зараз ви читаєте новину «Хто отримає надбавку до пенсії від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути