середа, 24 жовтня 2018 21:10

Хто наступного року отримає підвищені зарплати

Наступного року зарплати українців зростуть. У першу чергу більше платитимуть працівникам аграрної та медичної сфери.

"Існує серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів. Наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч гривень", - каже експерт ринку праці Катерина Криворученко, передає ubr.ua.

У 2019 році за песимістичними прогнозами зарплати медиків зростуть на 44%, за оптимістичними — на 60%. У середньому фахівець отримуватиме 18-20 тис. грн.

"У приватних клініках платитимуть більше. У іменитих фахівців з великим досвідом зарплати давно перевалили за 50 тисяч гривень. Вони забезпечують клінікам потік пацієнтів", - додає Катерина Криворученко.

Автор: ubr.ua
  Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.
Зарплати підвищують через активну трудову міграцію за кордон. Також впливає зростання цін на товари та послуги в Україні.

Стабільно високим залишається попит на робочі спеціальності. Йдеться про сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. У середньому наступного року вони отримуватимуть 17 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, хто належить до середнього класу в Україні

"Наступного року зарплати найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів можуть вирости ще на 20-25%. Вони отримуватимуть не менше $1 тисячі. Тобто понад 28 тисяч гривень. Водночас "у конверті" вони можуть отримувати десяти, а то й сотні тисяч доларів", - наголосила керівник HR-провайдера Тетяна Никитович.

Зарплати підвищують через зростання трудової міграції за кордон. Таким чином роботодавці намагаються втримати працівників. Крім того, в Україні зростають комунальні тарифи, дорожчають продукти та вартість проїзду в громадському транспорті.

Найбільші середні зарплати зафіксовані в столиці України - 13 659 грн. На другому і третьому місці - Донецька і Київська області - 9 759 грн і 9 166 грн відповідно. Найменші середні зарплати в Чернівецькій області (6 883 грн), Тернопільській області (7 165 грн) і Чернігівській області (7 196 грн).

Зараз ви читаєте новину «Хто наступного року отримає підвищені зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути