вівторок, 20 липня 2021 21:10

Хто найчастіше купує товари в інтернеті

Хто найчастіше купує товари в інтернеті
Українці в інтернеті часто купують товари для дітей. Фото: pexels.com

Серед усіх покупців онлайн — 55% жінок та 45% чоловіків. Найчастіше це працюючі українці та люди з вищою освітою. Дохід тих, хто купує в інтернеті на 38% більший, ніж у тих, хто обирає звичний офлайн.

Загалом в інтернеті покупки роблять приблизно 11 млн українців. Восени 2020-го від 5 до 20 покупок робив кожен другий. А у квітні-травні 2021 року — майже 60% людей. Найчастіше купували одяг, техніку та косметику, пише Olx.

За рік зросли замовлення дитячих товарів та товарів для дому і саду. Водночас найчастіше українці купували електроніку. На другому місці - одяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витрачають мільйони гривень: назвали найбільш затребуваний товар літа

Щоправда витрати на покупки в інтернеті не зросли. Електроніки у середньому купують на 1587 грн. На одяг витрачають 671 грн, дитячі товари — 552 грн, хобі, відпочинок і спорт — 814 грн, дім і сад — 754 грн, запчастини для транспорту — 775 грн.

Найбільш популярний спосіб отримання покупок - доставка у поштове відділення.

При виборі товару покупці звертають увагу на відгуки про продавця. Також віддають перевагу продавцям, які надають послуги тривалий час. Більшість орієнтується на ринкову вартість товару. Якщо ціна низька, то бояться неякісного товару або недобросовісних продавців.

Зараз ви читаєте новину «Хто найчастіше купує товари в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути