пʼятниця, 18 жовтня 2024 10:45

Гуманітарний фонд Ferrexpo отримав нагороду на Global Good Awards 2024

Гуманітарний  фонд  Ferrexpo отримав нагороду   на Global Good Awards 2024
Компанія Ferrexpo відзначена за свої зусилля з гуманітарного реагування. Фото: railinsider.com.ua

Компанія Ferrexpo рада повідомити, що вона була відзначена за свої зусилля з гуманітарного реагування в Україні на Global Good Awards 2024.

Незалежні нагороди Global Good Awards нагороджують неурядові організації, благодійні організації, соціальні підприємства та компанії з усього світу, які "складають шлях до цілеспрямованого сталого розвитку". Це була перша схема в світі, яку було акредитовано як "Видатну" за версією Awards Trust Mark, що підтверджує найвищі стандарти етичної поведінки та прозорості.

Компанія Ferrexpo отримала "Срібло" в категорії "Чемпіони гуманітарного реагування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 15 мільйонів українців потребують гуманітарної підтримки - Гутерреш

У відповідь на гуманітарну кризу після повномасштабного вторгнення в Україну Ferrexpo створила спеціалізований гуманітарний фонд Ferrexpo, який у поєднанні зі своєю діяльністю з КСВ витратив понад 25 мільйонів доларів США на підтримку понад 100 програм та ініціатив.

Нагорода Global Good Awards відзначила значущу роботу та суспільний внесок Гуманітарного фонду Ferrexpo для України, зазначивши "Гуманітарний фонд Ferrexpo створено у відповідь на вторгнення Росії в Україну з надання допомоги співробітникам, місцевим громадам і переміщеним цивільним особам. Проект демонструє прихильність Ferrexpo до соціальної відповідальності та солідарності з Україною у складні часи".

Гуманітарна підтримка Ferrexpo з часом розвивалася, спочатку зосереджуючись на забезпеченні притулком, їжею та предметами першої необхідності внутрішньо переміщеним особам, на постійній підтримці колег, які виступають у Збройних Силах України, на підтримці реабілітації ветеранів.

Крім того, було реалізовано розрахункові ініціативи співробітників і громад, спрямовані на підтримку потреб у сфері охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери та інфраструктури, а також пожертвування на національні надзвичайні позиції, такі як Херсонська область після вибуху дамби в Новий Каховці та Національна спеціалізована дитяча лікарня "Охматдит".

Коментуючи нагороду, Юрій Хіміч, CSR Lead Ferrexpo Group, сказав:

"Я вдячний, що наші гуманітарні успіхи були визнані міжнародним "чемпіоном" на Global Good Awards. Коли почалося повномасштабне вторгнення в Україну, попри весь страх, ми знали, що можемо допомогти, і знову взялися до роботи. За кілька днів я виглянув з вікна свого офісу і побачив перших людей, які втекли зі східних провінцій. Ми забезпечуємо цих людей притулком, їжею та ліками та іншими потребами.

У міру розвитку війни ми адаптували наші зусилля до мінливих потреб суспільства. Це включало жертви на національні надзвичайні позиції, такі як Каховка та Охматдит, надання рюкзаків та предметів першої необхідності для мобілізованих колег, роботу з партнерами з громади для відновлення інфраструктури, будівництво бомбосховищ, а останнім часом – створення програми реабілітації ветеранів. Стільки всього досягнуто Ferrexpo. Для мене велика честь, що ми зробили суттєві зміни. Ми будемо продовжувати це робити".

Коментуючи нагороду, Наталія Поліщук, член правління Ferrexpo plc та голова комітету з охорони здоров'я, безпеки, навколишнього середовища та громади сказала:

"Я хочу поділитися своєю щирою вдячністю з усіма колегами Ferrexpo за їхню надзвичайну відданість підтримці багатьох гуманітарних починань, які забезпечують позитивний соціальний вплив у наших громадах і по всій Україні.

Зі збільшенням масштабів нашої гуманітарної підтримки ми формалізували всі види діяльності, заснувавши "Гуманітарний фонд Ferrexpo". Під керівництвом правління фонд продовжувати надавати неоціненну підтримку".

13 серпня до державного бюджету України надійшло €4,2 млрд від Європейського Союзу, повідомило Міністерство фінансів.

Транш складається із пільгового фінансування - €2,7 млрд і гранту - €1,5 млрд. Кошти є частиною макрофінансової допомоги від ЄС у межах фінансового інструменту Ukraine Facility.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарний фонд Ferrexpo отримав нагороду на Global Good Awards 2024». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути