Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2019 12:51

Гройсмана та СБУ закликали зберегти санкції проти російського бізнесу

Гройсмана та СБУ закликали зберегти санкції проти російського бізнесу
Глава комітету Верховної Ради з питань промислової політики Віктор Галасюк повідомив, що закликав прем'єра повернути до списку санкцій Молдавський металургійний завод. Фото: informator.news

Глава комітету Верховної Ради з питань промислової політики Віктор Галасюк звернувся до прем'єр-міністра України, керівництва СБУ та РНБО з закликом зберегти недавно скасовані санкції на адресу Молдавського металургійного заводу, розташованого на території невизнаного Придністров'я. Про це повідомив глава комітету у себе на сторінці в Фейсбук.

"Замість того, щоб зберегти і посилювати санкції проти російського бізнесу, як це роблять США і ЄС, президент затвердив рішення РНБО, яке зняло санкції з Молдавського металургійного заводу, що належить російському олігархові і працює на оборонку країни-агресора! Цей завод - прямий конкурент українських металургійних виробництв, який разом з "фірмами-прокладками" залишає без сировини українські металургійні виробництва", - заявив Галасюк.

За словами Галасюка, стали також відомі кричущі факти контрабандного експорту українського металобрухту. Схоже, хтось у владі хоче легалізувати цю ганебну схему", - заявив нардеп.

Галасюк також повідомив, що закликав прем'єра повернути до списку санкцій дане підприємство.

"З метою недопущення кризової ситуації, яка загрожує національній і економічній безпеці України, терміново внести пропозицію в РНБО щодо повторного включення вищевказаних компаній в список персоналій, на які поширюються санкції", - вказав Галасюк.

Зараз ви читаєте новину «Гройсмана та СБУ закликали зберегти санкції проти російського бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути