середа, 19 червня 2019 13:04

Гройсман знайшов спосіб зменшити комунальні тарифи

Гройсман знайшов спосіб зменшити комунальні тарифи
Прем'єр Володимир Гройсман доручив встановити граничні ціни на гарячу воду та опалення. Фото: Вести

Щоб знизити тарифи на тепло і гарячу воду, в Україні встановлять граничні ціни на ці комунальні послуги. Останні будуть нижчими за поточні на 15-20%.

Про це заявив прем'єр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну 19 червня. Він доручив профільним відомствам підготувати до наступного засідання уряду документ про встановлення на наступний опалювальний сезон граничних цін, передає Інтерфакс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни платитимуть за комуналку по-новому: подробиці

"Я даю зараз доручення Міністерству регіонального розвитку, Міністерству юстиції, щоб винести на наступне засідання Кабміну рішення щодо встановлення економічно обґрунтованого обмеження цін на тепло і гарячу воду в країні. Воно набуде чинності з наступного опалювального сезону", - пояснив Гройсман.

До кінця року газ для населення подорожчає на 15%. 2020-го додасть до ціни ще 20. Наступні 2 роки вартість зросте на 14 і 10% відповідно, йдеться в останньому прогнозі Мінекономрозвитку. На 20% до кінця цього року очікують подорожчання гарячої води та опалення. Наступні 3 роки тарифи збільшуватимуться на 10–15%. Електроенергія стане дорожчою цьогоріч на 15%. Ще за 2 роки додасть 18,9 і 20% відповідно. 2022-го прогнозують подорожчання електроенергії на 7%.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман знайшов спосіб зменшити комунальні тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути